Evet, 2023’e adım attığımız bu günlerde farklı alanlarda öne çıkan wellness eğilimleri neler keşfetmek istemez misiniz? Yeni yılla birlikte doğal ham maddelerle beslenmenin yanı sıra vegan tarzını benimsemek, mutfakta sıfır atık anlayışıyla hareket etmek ve ruh sağlığını destekleyen besinleri tüketmek dikkat çekiyor. Bu yıl dünyada konuşulacak sağlıklı yaşam trendlerini sizin için derledik.

Bitki Bazlı Beslenme

Yeni yıl ile birlikte bitkisel bazlı gıdalardan oluşan yani vegan beslenme tarzı da ön plana çıkıyor. Hem sürdürülebilir hem de daha sağlıklı beslenme için bitki bazlı protein kaynakları da hayatımıza girmeye devam edecek. Bu tür bir beslenme tarzında meyveler, sebzeler, baklagiller, fındık ve fındık ezmeleri, bitki bazlı sütler ve fermente edilmiş bitkisel gıdalar yer alıyor. Siz de öğünlerinize yavaş yavaş meyve ve sebze ağırlıklı alternatifler ekleyebilirsiniz. Hayvansal süt ve süt ürünlerini de vegan alternatiflerle değiştirebilirsiniz.

Atıştırmalık Takviyeler

Takviyeler, 2023 yılında da popülaritesini koruyacak. Haplar, kapsüller, çiğnenebilir takviyeler tek lokmalık atıştırmalıklara yerlerini bırakıyorlar. Bu atıştırmalıklar günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacak. Bu takviyeler de besin açısından tamamen doğal bitkiler, otlar ve baharatlar içeriyor.

İleri Dönüşüm Tarifler

Mutfaklarda sıfır atık anlayışı gün geçtikçe önem kazanıyor. Gereksiz israfın önüne geçileceği bir 2023 bizi bekliyor diyebiliriz. Artan yemekleri farklı şekillerde değerlendirmek önem kazanıyor. Özellikle meyve ve sebze posalarının kullanılacağı yeni yemek tarifleri veya artan sosların kullanılacağı yeni sos tarifleri öne çıkıyor. Bu sayede de atıkları ileri dönüştürülerek kullanılacak.

Ruh Sağlığını Destekleyen Yiyecekler

İyi oluş halini destekleyen ve mutluluk veren yiyeceklerin tüketimi artıyor. Özellikle modunuzu yükseltecek yiyeceklere de yönelim oldukça fazla. Şifalı mantarlar, fonksiyonel içecekler ve adaptojenler beslenme şeklinizde büyük bir yer kaplayacak gibi. Adaptojen bitkiler, stresle başa çıkmanızı sağlarken hastalanma olasılığınızı da azaltıyor. Ayrıca psikolojik olarak da dengede kalmanızı sağlayabiliyor. Ginseng, meyan kökü, zerdeçal, melisa, papatya ve limon otu gibi bitkiler adaptojen bitkilerden…